Rudn Üniversitesi

Rudn Halkların Dostluğu Üniversitesi

Rudn Üniversitesi avantajlı eğitim imkanları ile tanışmak, küresel noktada geçerli bir eğitim almak, mesleki kariyerinize geniş ufuklar ile..

Rudn Halkların Dostluğu Üniversitesi

Rusya’da avantajlı eğitim imkanları ile tanışmak, küresel noktada geçerli bir eğitim almak, mesleki kariyerinize geniş ufuklar ile başlamak için Eurostar Yurtdışı Eğitim Danışmanlığımızdan her zaman destek alabilirsiniz. Rusya üniversiteleri arasında, dünya üniversiteler sıralamasında yer alan, yüzyıllar öncesine uzanan bir geçmişe sahip, son derece köklü akademik kurumlar bulunmaktadır. Seçkin eğitim kurumlarında, her biri saygın bilim adamları olan akademisyenler eğitim vermektedir. Medeni, her öğrencisine ayrı ayrı saygı duyan, onlarla yakından ve ferdi olarak ilgilenen hocalar sayesinde, öğrenciler eğitimlerinin yanında, zeka ve yetenekleri ile de mesleki eğitimlerini kazanırlar. Bu üniversiteler arasında, Rusya’nın başkenti Moskova’nın en önemli üniversitelerinden olan Rudn Halkların Dostluğu Üniversitesi, başarılı eğitim çizgisi ile dikkat çekmektedir.

Rusya okuma yazma oranının yüksek olması yanında, üniversite mezunu sayısının da yüksek olduğu ülkelerden biridir. Bu ülkede devlet üniversitelerinin önemli kısmının kuruluşu 1700 lü yıllara uzanmaktadır. Birkaç yüzyıllık üniversitelerin sayısı hiç de az değildir. Ayrıca nispeten daha yeni tarihlerde eğitim hayatına başlayan birçok üniversite de başarılı eğitim çizgileri ile dikkat çekmektedir. Ülke politikası olarak akademik kurumlara, üniversitelere son derece önem verilmektedir. Her sene eğitim bütçesinde çok önemli bir pay ayrılmaktadır. Bunun nedeni üniversitelerin altyapısının sağlam hale getirilmesi, sürekli olarak çağdaşlaştırılması, yüksek eğitim imkanlarını elde etmeleri, dünyanın sayılı üniversiteleri arasına girmeleridir. Ayrıca öğrencilerin bütçelerine mümkün olduğu kadar az yük eklemek için maddi destek de sağlanmaktadır. Bu sayede harç rakamları, gerek yurtiçinden, gerekse yurtdışından gelen öğrenciler için makul bir seviyede kalmaktadır. Birçok üniversitenin kampus alanlarında yurtları bulunur. Yurtlar yurtdışından gelen öğrenciler için de yeterlidir ve durumları da konaklamak için gayet elverişli olan tesislerdir. Ekonomik rakamlı yurtlardır bunlar.

Yukarında belirtilen tüm bu özellikleri fazlasıyla taşıyan Rudn Halkların Dostluğu Üniversitesi 1960 yılında kurulmuştur. Toplamda yaklaşık olarak 35.000 öğrencisi bulunan okulda yabancı öğrencilerin sayısı da ortalama olarak, 10.000 e yakın sayıdadır. Toplamda 17 adet fakültesi ve kürsüsü ile okulda aktif eğitim sağlanmaktadır. 2800 civarında öğretim üyelerinin sayısı olup, yabancı uyruklu birçok kaliteli akademisyen de üniversitenin başarı çizgisine katkı sağlamaktadır. Dünya sıralamasında en önemli akademik kurumlar arasında ilk 400 de olan kurumda başarı çizgisi akademik kadronun seçkin olmasının da avantajı ile her geçen gün artmaktadır. Bu başarılı eğitimin siz de bir parçası olabilirsiniz.

Rudn Halkların Dostluğu Üniversitesi, tıp fakültesi, mühendislik fakülteleri, eğitim fakülteleri, sosyal bilimler, güzel sanatlar, fen, edebiyat, veterinerlik gibi birçok bölümü ile eğitim vermektedir. Okulda lisans, yüksek lisans yani master düzeyinde eğitim ve doktora seviyesinde eğitim verilir. Ayrıca dil okulları ile çeşitli sertifika programları da bulunmaktadır. Yurtdışından, ülkemizden öğrencilerimiz de bu üniversitede amaçladıkları bölümlerde sınav şartı olmadan kabul edilerek eğitim alabilirler. Bu son derece önemli bir avantajdır ve Eurostar Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak öğrenci danışmanlarımız her zaman en doğru seçimi yapmanız için sizlerle olacaklar. Üniversitenin eğitim dilinin ağırlıklı olarak Rusça olduğunu, bazı bölümlerin ise İngilizce ve farklı dillere olabildiğini belirtelim. Yurtdışından gelen öğrencilerin Rusça diline hakim olması için öncelikle seviyeleri tespit edilir ve sınava alınır. Buna göre hazırlık sınıfında dil eğitimi verilir. Bu süreçte başarılı olan öğrenciler lisans derslerine devam ederler.

Rudn Halkların Dostluğu Üniversitesi fakülteleri olarak, tarım ve teknoloji enstitüsü, mühendislik akademisi, ekoloji, iktisat fakültesi, beşeri ve sosyal bilimler fakültesi, fizik, matematik, doğa bilimleri fakültesi, Rus dili ve genel çalışmalar fakültesi, otel işletmeciliği ve turizm enstitüsü, tıp enstitüsü, hukuk enstitüsü, filoloji, yabancı diller enstitüsü, dünya ekonomisi ve işletme enstitüsü olarak sıralanabilir. Üniversitenin birçok bilim kurumu ve üniversiteler ile iş birlikleri bulunmaktadır. Bu şekilde, öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri çok daha mümkün olmaktadır. Almanya üniversiteleri, Yunanistan üniversiteleri, İspanya, İtalya ve Kazakistan Üniversiteleri gibi hem Avrupa dan hem de Asya dan birçok üniversite ile işbirlikleri, ayrıca öğrenci değişim programları yürütülmektedir. AKTS Avrupa kredi sistemine uygun bir eğitim sistemi üniversitede uygulanmaktadır. Bu değişim programları sayesinde öğrenciler ek bir Avrupa diploması alabilirler. Bu da diplomalarının uluslararası anlamda geçerli olmasını sağlamaktadır.

Rudn Halkların Dostluğu Üniversitesi birçok başarılı çalışmaları olan bir kurumdur. Önemli buluşlar, faydalı modeller, endüstriyel prototip çalışmaları gibi birçok patent çalışması bu üniversiteye aittir. Çeşitli bilgisayar programları ve veri tabanları da üniversitenin üretimi olarak kullanılmaktadır. Kampus içinde son derece kapsamlı 3 adet fizik, mühendislik tasarımları ve çalışmaları, kimya, bio teknoloji ve nano teknoloji olarak ayrıca tıp alanında ve eczacılık alanında gerçekten modern ekipmanlar ile donatılan, bilimsel anlamda eksiksiz çoklu erişim merkezleri bulunmaktadır. Bu merkezler her türlü öğrencilerin kullanımlarına açıktır. Üniversite bünyesinde eksiksiz donanımlı, modern 200 adet laboratuar bulunmaktadır. 40 ın üzerinde bilim ve eğitim merkezi kampusta yer alır. Kampus alanında ayrıca, modern derslikler, mükemmel eğitim binaları, öğrencilerin faaliyetlerini sürdürmeleri için spor merkezleri ve fitness salonları olarak açık ve kapalı spor merkezleri, sağlık birimi, kapsamlı kütüphaneler, etüt odaları, dinlenme alanları, yurtlar, restoran, kantin, market gibi birçok birim de bulunmaktadır.

Kampus içinde internet bağlantısı yer almakta olup, her noktada öğrenciler internet imkanlarından yararlanabilirler. Ayrıca etüt odalarında ve kütüphaneler gibi birçok alanda öğrencilerin bilgisayarlara ulaşmaları da mümkün olmaktadır. Üniversite bünyesinde 10.000 e yaklaşan yabancı öğrenci nüfusunun olması bu üniversitenin uluslararası anlamda da ne kadar tercih edildiğini göstermektedir. Siz de Eurostar güvencesi ile bu mükemmel üniversitede eğitim alabilirsiniz. Lise mezuniyetinizin ardından, öğrenci danışmanlarımız rehberliğinde kayıt için tüm belgelerinizi hazırlayarak başvurunuzu yapabilirsiniz. Lise diplomanız, transkript, sağlık raporu ve istenilen hastalıkların test sonuçları, sabıka kaydı, pasaport ve vize işlemleri gibi birçok belgeyi ekleyerek kayıt başvurularınızı tamamlayabilirsiniz. Sınav şartının olmaması öğrencilerimiz bakımından son derece önemli bir avantajdır ve dünya sıralamasında olan bir üniversitede eğitim almak geleceğiniz için gerçekten önemli avantajdır. Bunun önemini anlamak ve kararınızı doğru adımlarla vermek geleceğinizde sizi memnun edecek bir seçim olacaktır. Size bu seçimi Rudn Halkların Dostluğu Üniversitesi fazlasıyla sağlayacaktır.

Rudn Üniversitesi Başvuru tarihleri

Değerli öğrencilerimiz, otuz yılın üzerinde bir deneyim ile yurtdışında mükemmel eğitim seçeneklerini değerlendirmeniz için Eurostar Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak her zaman yanınızdayız. Yurtdışında kaliteli üniversiteler ile bağlantılar, güncel gelişmelerin veya değişen kuralların, koşulların takip edilmesi, öğrencilerimiz için avantajlı olacak bağlantıların yapılması önem verdiğimiz çalışmalarımızdır. Öğrencilerimiz yurtdışında eğitim alma fikri konusunda değerlendirme yapmak isterlerse öğrenci danışmanlarımızdan bilgi alabilirler. Danışmanlarımız kişisel özellikleriniz, gelecekten beklentileriniz, ekonomik durumunuz, eğitim almak istediğiniz, ilgi alanınız olan fakülte ve meslek gibi bilgileri sizden alarak size danışmanlık da yapacaktır. Kayıt işlemlerinin yapılması, konaklama için yurt ya da diğer başvuruların yapılması, öğrenci vizesi ve sigorta işlemleri, kayıttan sonra havaalanı karşılamanız, okula transfer ve eğitim yıllarınızda tüm destek istediğiniz konularda sizinleyiz.

Rudn Halkların Dostluğu Üniversitesinde kayıt başvurusu yapmak için web sitemizden form doldurabilir, danışmanlarımızla bu şekilde bağlantıya geçebilirsiniz. Üniversitenin bir sonraki eğitim dönemine kayıt başvuru tarihleri Nisan ayında başlar. Birkaç ay sürer ve en son Temmuz ayı sonuna kadar kayıt başvuruları yapılabilir. Tüm bu süreçle, belgelerin hazırlanmasında, başvuruda, belgelerin sunulmasında eksiksiz olması için danışmanlarımız size rehberlik ederler.

Rudn Üniversitesi Başvuru ve Kabul Şartları

Öğrenci danışmanlarımızla birlikte kayıt başvurularını yapmanızda işlemlerin eksiksiz olacağından emin olabilir. Rudn Halkların Dostluğu Üniversite sinde güncel kayıt için gerekli belgelerin neler olduğunu öğrenmek için danışmanlarımızdan, web sitemiz, çağrı merkezimiz ya da yüzyüze ofislerimize giderek öğrenebilirsiniz. Genel anlamda, online başvurularınızı danışmanlığımız nezdinde yaptığınızda belgelerin eklenmesi danışmanlarımız tarafında yapılacaktır. Online ya da klasik başvuruların ortalama olarak 4 ile 6 hafta arasında cevaplanacağını belirtelim. Hangi belgeler gereklidir. Lise diplomanız, transkript, AIDS ve bulaşıcı hastalık testlerinin sonuç belgeleri, pasaport, vize, sabıka kaydı, sağlık raporu, bu belgelerin alınmasında danışmanlarımız neler yapmanız gerektiğini size bildirecekler, bazılarını ise kendileri alacaklardır.

Öncelikle online olarak üniversiteye başvurunun yapılması, birkaç haftalık sürede başvurunun neticesinin beklenmesi, teklif sözleşmesi, pasaport ile vize ve diğer eksiklerin temin edilmesi, hazırlanması, bunların kuruma gönderilmesi süreçlerin özetidir.

Rudn Üniversitesi Rusça Hazırlık

Rudn Halkların Dostluğu Üniversitesi eğitim dili olarak ağırlıklı olarak Rusça dilini kabul etmektedir. Ayrıca, bazı bölümlerde, İngilizce ve farklı dillerin bölümlerin özellikleri olarak da tercih edildiğini belirtelim. Bu durumda da Rusça yurtdışından gelen öğrencilere mutlaka öğretilmektedir. Öte yandan, dil eğitimleri ve dil okulları bakımından da, sertifika programları noktasında üniversitenin başarılı bir çizgisinin olduğunu belirtmek gerekir. Yurtdışından gelen öğrenciler öncelikle seviyelerinin tespiti için sınav benzeri bir uygulamaya alınırlar. Rusça yı hiç bilmeyen öğrenciler ile lisans birinci sınıftan değil, direk olarak hazırlık dil sınıfına kayıt olarak okulda eğitim yıllarına başlar. Bundan sonra, yaklaşık on ya da on iki ay kadar, bir eğitim senesi olarak dil dersleriniz alırlar.

Okulun kökleşmiş eğitim sisteminin modern sistemler ile harmanlanması, her alanda başarılı bir eğitim sunmakta, bu dil eğitimine de yansımaktadır. Buna göre, hiç yani sıfırdan başlayacak, Rusça bilmeyen öğrencilerin de sene sonunda lisans derslerine vakıf olacak şekilde bu dili öğrenmeleri söz konusu olacaktır. Rusçayı okuma ve yazma noktasında gayet yeterli şekilde öğreneceksiniz. Ardından mesleki anlamda eğitiminizi almak için lisans derslerinize yani senelerinize geçeceksiniz. Bir senelik hazırlık sınıfında eğitimin 7000 dolar civarında olduğunu belirtelim. Gerekli tüm güncel bilgileri, detayları ve kayıt işlemlerinde desteği Eurostar Yurtdışı Eğitim Danışmanlığımızdan alabilirsiniz.

Rusya’da Üniversiteler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Rusya’da hangi bölüm okunur?

Tıp, eczacılık, hukuk, mimarlık ve diş hekimliği bölümlerini, Rusya’da okumak isteyen öğrenciler için ilgi çekici ve önem taşıyor.

Neden Rusya’da okumalıyım?

Dünya Üniversite Sıralamasında en üst sırada yer alan prestijli üniversite sıralaması ile Rusya, parlak bir geleceğini oluşturur. RUDN üniversitesi eğitim almanın maliyetinin düşük olmasının yanı sıra; eğitim kalitesi, ünlü tarihi şehir, zengin kültürel ve tarihi birikimi içindir.

Rusya’da eğitim sistemi nasıl?

Okul öncesi eğitimden sonra üç aşamadan oluşan genel bir eğitim sistemi başlamıştır: ilki, dört yıl süren ilköğretim. İkincisi, temel genel eğitim, yani 5 yıllık bir eğitim sistemi ve 2-3 yıl daha olan orta öğretim sistemidir. Rusya’da genel eğitim zorunludur. Kursların Rusça verilmesinin yanında İngilizce’de alınabilmektedir.

Rusya’da yüksek lisans derecesi nasıl alınır?

Rusya’da yüksek lisans eğitimi almak için 4 yıllık bir lisans derecesi yeterlidir. Bununla birlikte nemli kriter lisans bölümünüz ile Rusya’da yüksek lisans başvurusu yapacağınız bölüm arasında kredi özelliği bulunuyor olmasıdır. Öncelikle Rusya’da okumak istediğiniz yüksek lisans alanında Rusça eğitim diline hazırlanın. Sonrasında yüksek lisans derecesine sahip olunmaktadır.

RUDN ÜNİVERSİTESİ EN ÇOK TERCİH EDİLEN LİSANS BÖLÜMLERİ ve FİYATLARI;

RUSYA BÖLÜM FİYAT
RUDN ÜNİVERSİTESİ Tıp 8500$
RUDN ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği 8500$
RUDN ÜNİVERSİTESİ Eczacılık 5000$
RUDN ÜNİVERSİTESİ Agronomi 4300$
RUDN ÜNİVERSİTESİ Mimarlık 4750$
RUDN ÜNİVERSİTESİ Matematik 3820$
RUDN ÜNİVERSİTESİ Hukuk 5000$

Konaklama

Konaklama açısından yurtdışında eğitim alan öğrencilerimizin en memnun kaldıkları ülkelerin başında Rusya ve kurum olarak Rusya Üniversiteleri gelmektedir. Rusya eğitime ve eğitimde öğrencilerin mümkün olduğu kadar temel gereksinimlerinin karşılanmasına önem veren, bunu bir eğitim politikası olarak sürdüren ülkedir. Bu nedenle, üniversitelerinin kalitesinin yükseltilmesinin yanında, ayrıca öğrencilerin konaklama, yeme içme, sağlık, ulaşım gibi temel gereksinimlerinin sağlanmasında altyapı olmasına özen gösterilir. Bu nedenle, devlet üniversitelerinin yurtlar noktasında zengin olduklarını belirtelim. Çoğu üniversite kampusunda yurtdışından öğrenciler için de yeterli olacak şekilde yurt olanakları bulunmaktadır. Bu konuda en memnun kalınan üniversitelerden biri Rudn Halkların Dostluğu Üniversitesi dir.

Rudn Halkların Dostluğu üniversitesi, farlı tipte öğrenci yurtlarında öğrencilerimiz de kalabilmektedir. Bunların genel özellikleri, güvenli, temiz, bakımlı ve uygun rakamlı olmalarıdır. Yurtlarda ortak alanda mutfak, katlarda ise banyo bulunan koridor tipi odalar ve ortak banyolu olup iki odaya sahip daha geniş odalar ki bunlara bölüm tipi odalar denir, bir de ayrı daireler olarak adlandırılan ayrı bir mutfak ile banyosu olan odalar bulunmaktadır. Akademik eğitim binalarının yaklaşık olarak 250 ya da 300 metre uzaklığında olan yurtlar, genellikle 2 ya da 3 kişilik olarak tasarlanmaktadır. Banyolarda wc ile duş bölümleri bulunmaktadır. Mobilya ve perde sistemleri odalarda bulunur, ayrıca her öğrenciye de temiz ve yeni çarşaflar verilir. Ücretsiz wifi sistemi, çamaşırhane, kafeterya, okuma odası, market ve kiler sistemleri bulunmaktadır.

Rudn Üniversitesi Dünya sıralaması

Rudn Halkların Dostluğu Üniversitesi, dünya sıralamasında olan bir başka deyişle dünyanın en iyi üniversiteleri arasında olan yüksek eğitim kurumlarından biridir. 2018 yılında QS Dünya üniversiteler sıralamasında 501. sırada, 2019 yılında QS Dünya üniversiteler sıralamasında 446. sırada, 2020 yılında QS Dünya üniversiteler sıralamasında 392. sırada, 2010 yılında ise QS Dünya üniversiteler sıralamasında 317. sırada olarak tespit edilmiştir. Buradan da görüleceği üzere üniversitenin her geçen yıl son derece istikrarlı bir şekilde sıralamada yükseldiği görülmektedir.

Rudn Üniversitesi Spor Olanakları

Rusya genel anlamda, spor eğitimine son derece önem veren, profesyonel ve uluslararası müsabakalarda başarılı olan profesyonel sporcuları yetiştiren bir ülkedir. Bu noktada olmasa da tüm yurttaşların ya da ülkede yaşayanların spor olanaklarına ulaşmalarına dikkat edilmektedir. Bu durum özellikle eğitim alan gençlerin, üniversite çağında olan gençlerin de bolca spor imkanlarından faydalanmasını sağlamaktadır. Rudn Halkların Dostluğu Üniversitei kampusunda da gerek açık, gerekse kapalı spor salonlarının çokça varlığından söz edebiliriz. Gelişmiş olanaklı 300 kişilik beyzbol stadyumu bulunmaktadır. Atletizm salonları, tenis kortları, aerobik salonları, beyzbol, voleybol sahalrı bulunur. Ayrıca, hokey ile futbol sahaları da bulunmaktadır. Öğrencilerin eğitimleri süresinde spor olanaklarından yararlanmaları için hem tesisler yeterlidir, hem de bunun için zaman ayrılmakta ve desteklenmektedir.

Öğrenci Yaşamı

Son derece sosyal yaşamı canlı bir üniversite sizleri bekliyor. Kampus içinde yurtlar, spor tesisleri, kafeteryalar, kafe ve kantinler her zaman canlıdır. Akademik kadronun öğrencilerle iletişimi mükemmel ve her zaman sosyal bir ortam bulunmaktadır. Öğrenci kulüplerinde sürekli olarak etkinlikler düzenlenir. Konferans, bilimsel çalışmalar, seminerler yanında, aynı zamanda sosyal yaşamın canlı olması için de konser, sanat etkinlikleri, spor yarışmaları, sergiler ve dans çalışmaları gibi çeşitli faaliyetler de yürütülmektedir. Rusya dan ve dünyanın birçok ülkesinden gençlerle, yaşıtlarınızla arkadaş olacaksınız.

RUDN Üniversitesi Avantajları

Rudn Üniversitesi Rusya nın yukarında belirtildiği gibi, dünya üniversiteler sıralamasında ilk sıralarda olan, kaliteli eğitimi olan bir kurumdur. Rusya dan ve dünyanın birçok ülkesinden öğrenciler son derece medeni şekilde eğitim almaktadır. Akademik kadrosu çok geniş olan, başarılı ilim insanlarından derslerin alınması, eğitimin seçkin olmasını sağlamaktadır. Modern derslikler, laboratuarlar, bilim merkezleri ile seçkin eğitim mezunların dünya çapında geçerli diploma almalarınıo sağlar.

Rusya Üniversiteleri Fiyatları

Rusya Üniversitelerinin ve özel anlamda Rudn Halkların Dostluğu Üniversitesi nin en önemli avantajlarından biri senelik olarak çok uygun harç rakamlarının olmasıdır. Muadili olan üniversiteler ile kıyaslandığında son derece uygun harç miktarlarında ödemelerinizi yapabilirsiniz. Bu konuda tüm detayları ve ödeme seçeneklerini ise öğrenci danışmanlarımızdan alabilirsiniz.

Rusya- Moskova da Yaşam Şartları

Ekonomik yaşam şartları ile Rusya ve Moskova öğrencilerimizi ekonomik anlamda zorlamaz. Rus insanları ile Türk halkı arasında uzun yıllardır oluşan bağ iki ülke insanının birbirine yabancılık çekmemesini sağlamaktadır. Öğrenciler bu ülkede her zaman korunur ve kollanır, halk yardımcı olur. Ayrıca öğrenciler için birçok indirim bulunmaktadır. Ulaşım, yeme içme gibi ihtiyaçlarınızda bu indirimleri siz de kullanabilirsiniz.

#rudnuniversity #rusyadauniversiteler #rusyaegitimmerkezi #rusyadasınavsızuniversite #rusyadaegitim

Puanla
[OY: 1 Ortalama: 5]

Tarafından desteklenmektedir WordPress. Tarafından tasarlanmıştır WooThemes

Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!